До колко е важна визията ни на интервю за работа

Имате насрочено интервю за работа, за позиция която много искате, но нямате представа какво да облечете. Нека не забравяме, че все пак цялостната визия трябва да бъде съобразена и с работата и стила на фирмата. Интервюто за работа е мястото, където трябва да се чустваме удобно затова трябва да съобразим това и да отидем с удобни дрехи.

Като цяло специалистите са единодучшни, че първото впечатление е най-важното. Всички мислим, че най-важното са способностите, но за интервюиращия има голямо значение и външният вид, облекло, прическа, грим, аксесоари. Добре е да знаете кое облекло се счита за приемливо и кое не. Прекалената помпозност не е подходяща.

Има някои правила за външният вид когато сте на интервю.

Бъдете елегантни – Какво разбираме под елегантно, може би стандартния широк и едноцветен костюм, ами да, но той не е добра идея. Изберете костюм, с леко вталено сако и панталон тип цигара или пола над или под коляното, тази дължина е приета като абсолютно подходяща, освен това продължава да бъде любима на модата. Предпочетете дрехи, които са удобни и в които ще се чуствате комфортно, което обаче изключва любимите ви дънки и небрежни дрехи.

Цветове – Заложете на неутралните тонове, цветовете не трябва да бъдат крещящи като оранжево, зелено, розово. Например: черно, тъмно синьо и сиво са перфектни със стандартната вталена бяла риза.

Обувките – Хубаво е обувките ни да са на висок ток но не прекалено, добре е да са елегантни и съобразени с облеклото, препоръчително затворени.

Аксесоарите – Избягвайте дървените гривни, гердани, ланци и масивни обеци, не се окичвайте с излишни неща, които няма да направят добро впечатление все пак отивате на интервю. Хубаво е аксесоарите да са с мярка колие и обеци или обеци и пръстен, но не и в изобилно количество.

Прическата – при прическите има побвече варианти, може да я пуснете и изправите или пък накъдрите, вдигнатата коса също е много подходяща. Нека личи, че сте се погрижили за нея. Избягвайте масивни шноли или диадеми с големи панделки и пайети, все пак не отивате на разходка в парка.

И не на последно място гримът – много хора правят грешката да отидат на интервю с тежък вечерен грим, забравете за тъмните сенки и яркото червило. Гримът трябва да е максимално лек, малко пудра, лек прасковен руж. А ако сте почитателка на сенките, нека те да са със светъл нюанс, добавете и лек гланц за устни.

Изглеждайте така, както искате да ви възприемат и не забравяйте усмивката и излъчването. Написаните и задължителни правила са точността и безупречният външен вид.
Успех!

Автор: Karierata Vi

by www.bestjobs.bg