Ключови думи за изграждане на кариера

Как да разбираш правилно обявите за работа, за да получиш страхотен професионален старт

Да търсиш работа, винаги си е работа. Във всеки момент има множество свободни места из цялата страна. Как да намериш онези от тях, които са подходящи за теб? Някой работни места използват ключови думи по отношение на заплатата, други за описане на специфични задължения. Твоята работа – за да намериш подходящата позиция – е да откриеш, кои обяви имат ключовите думи на които ти трабва да отговориш и кои са тези, които трябва да избягваш.
След като знаеш какво означават ключовите думи и как да се възползваш от тях в твоето резюме и мотивационно писмо можеш да пристъпиш към работа. Работодателите често използват методите използвани от търсачките за да разгледат резюметата. Този, който има най-подходящите ключови думи печели. Ти си умен поне колкото една търсачка нали? Ето ти тук някой фрази за които да се оглеждаш.

Думи и фрази, които да избягваш
Продавач в студентски град – тези професии разчитат на току що завършили. Резултата ще е че ще се опитваш да продадеш нещо на студенти, а както ти е известно студентите не разполагат с много пари, така че и твоята заплата няма да е голяма.

Заплата + комисионна – отново трудно място за току що започващ работа. В продажбите обикновено се получават комисионни, но може да минат години за да изградиш добра мрежа и да успяваш да изкарваш достатъчно пари за да живееш. Ако специфично е посочено, че могат да кандидатстват и не-специалисти, това означава, че заплатата ще е много малка, затова по-добре се насочи другаде.

Tвърде много разнообразни изисквания – някой обяви искат кандидатите да могат да правят всичко. Работодатели с такива обяви са мързеливи и стиснати и няма да ви плащат достатъчно, за работата която ще очакват да вършите.

Изискванията да се уточнят по-късно – тази фраза означава, че накрая ще те използват като момче за всичко. Това е страхотно предложение за работохолици или хора които могат да правят по много неща наведнъж, но не и за човек, който иска да има свой живот.

Думи и фрази, които ще ти спечелят интервю
Работи в екип – започвайки кариерата си, ще искаш да работиш в екип, ще имаш нужда от екипна работа, и работодателя ще иска да чуе точно това. Кажи му го.

Лидерство – в началното няма да те наемат като мениджър. Но ако покажеш качества, аналитично мислене и способност да контролираш ситуацията това ще бъде само в твоя полза.

Комуникативен – Писмено и говоримо – ако не си комуникативен, никой няма да знае колко си способен и какво можеш да правиш.

Решаващ проблеми и вземащ решения – това са част от ключовите фрази показващи способностите ти да се справяш с работата, независимо от обстоятелствата. Добре е да покажеш тези свои умения.

Талантлив и Амбициозен – компанията търси талантливи и амбициозни служители и се надява да се възползва от тяхната енергия и младост. Кандидатирай се.