10 знака за неудовлетвореност от работата – не ги игнорирайте!

Напълно ли сте щастливи със сегашната си работа? Ако не, сега е моментът да анализирате – има 10 признака на незадоволеност от работата. Ако вие:

*Проклинате понеделниците или ходенето на работа
*Едва дочаквате петък
*Често сте отегчени на работа
*Чувствате се изтощени или хронично уморени
*Избягвате шефа иненавиждате служебните срещи
*Липсва ви ентусиазъм
*Чувствате се като в задънена улица
*Носите служебния стрес вкъщи
*Питате се дали избора ви на кариера е правилен
*Не намирате изход от ситуацията

Всеки от признаците по-горе е индикатор за нуждата от промяна. Най-голямата грешка в кариерата е да се игнорираттези индикатори. Примиренческото поведение може да доведе до провал в кариерата и въпроси “Какво би станала ако?”

Ето три чудесни начина да започнете позитивната промяна:

Анализирайте избора на кариера

Къде е проблемът – в шефа или работодателя или в това, че сте избрали грешната работа? Преди да предприемете кавото и да било, убедете се, че знаете какво трябва да се промени. Не допускайте грешката да захвърлите добра кариера, ако проблемът са хората, с които работите или работодателят. И обратното – ако не ставате за продавач, смяната на работодатели няма да помогне. Кариерен консултант може да ви помогне да установите какъв е проблема и да ви даде идеи за следващата ви стъпка.

Обновете автобиографията си

Обновяването на автобиографията може да ви зареди с увереност. Веднага ще се почувствате по-добре, ако знаете, че сте подготвени когато и да се появи жъзможност за промяна. Бъдете внимателни – автобиографията не трябва да изглежда като низ от добавки, различни по стил. Ако просто добавяте към старото CV работа след работа, време е да го оставите и да изградите изцяло ново.

Подгответе се за интервюта

Ако сте работили няколко години, умението ви да участвате в интервю сигурно е “поръждясало”. Не правете грешката да провалите първите няколко интервюта само за да влезете във форма. Те може да са за точната работа!
Ще се чувствате много по-добре, ако сте подготвени още за първото интервю. За да разберете дали сте готови, отговорете си на следните въпроси:

*Знаете ли кои са най-често задаваните въпроси—и как да им отговорите?
*Знаете ли как да отговорите на въпроса за заплатата?
*Можете ли да разпознаете най-популярните стилове интервюиране—и да отговаряте без да показвате стрес?

Ако не сте сигурни, трябва да се консултирате с кариерен консултант, който да ви помогне да се представите отлично на всяко интервю. Незадоволството от работата е индикация за нуждата от промяна. Направете нужните стъпки към промяната, въоръжете се с нужните умения и ще сте в състояние да промените работата си – и живота си – към по-добро.

Автор: Karierata Vi

by www.bestjobs.bg