Завършване на интервюто за работа

„Кога започвам?“

Това е възможно най-агресивния вариант за завършване на интервю. Може да извади интервюиращия от равновесие и може да изглежда твърде агресивно, но някои хора го определят като “ завършване на продажба”. И за някои хора е проработвало. За други този подход може да е неудобен или да има отрицателен ефект. Дали сте агресивни, пасивни или вежливи, или нещо по средата, зависи от личността ви, от ситуацията на интервюто и от работата, за която кандидатствате.

Завършващи Точки

Независимо от стила ви или как изберете да завърщите интервюто, ето няколко ключови точки:

1.Оставете интервюиращият с точна представа за вас. Насмислете най-малко пет умения или положителни черти, които искате да бъдат запомнени след интервюто. Ако отговорите с “ Имам чудесни комуникативни умения и се трудя усилено” няма да изпъкнете.

Пример: “ Имам две умения, които са много различни и които определят моята персоналност. Аз съм много добър пианист и отличен “компютърджия”.

2.Попитайте дали е нужно да осигурите допълнителна информация.

Пример: „Дали има друга информация, която бих могъл да предоставя, която би ви убедила че аз съм точния човек за тази работа?”

3.Заявете своя интерес към позицията. Трябва да звучите заинтересован и да кажете какво можете да допринесете за работата.

Пример: „От това, което ми казвате за позициата и от това, което знам за компанията ви, Аз знам че имам точната смесица между опит и образование, за да допринеса към работата. Базирай ки се на предишен опит мога бързо да наваксам и да работя наравно с останалите още в първите седмици.”

4.Питайте за следващата стъпка в процеса. Важно е да знаете какво следва. Питайте за датата,когато ще се реши кой взема позициаяа, ако е възможно.

Пример: „Интересува ме каква ще е следващата стъпка в процеса и кога ще вземете решение, за да мога да проследя нещата.“

5.Разберете как можете да се свържете с интервюиращия. Ако не ви се обадят, ще трябва да знаете кого да търсите и дали работодателя би приел обаждания за проверка на статуса.

Пример: „Бих искал/а да поддържаме връзка и примерно след седмица да се обадя да проверя докъде е стигнал процеса по подбор и къде стоя аз. Как предпочитате да комуникираме – по email или по телефона ?“

“Завършването на продажбата” е важно, но вашето завършване трябва да е съопразено с позицията, вашата личност , стила на интервюто и интервюиращия. Имайте предвид тези неща ще ви помогне да изберете подходящото завършване според ситуацията.

Автор: Karierata Vi

by www.bestjobs.bg